Laatste nieuws

 
Contact

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

HKZ ISO 9001 Erkend leerbedrijf Calibris

Ouderenzorg Utrecht

Geriafitness

Geriafitness is er voor 60-plussers uit Driebergen en omgeving. Het is er voor mensen die zelfstandig wonen en die geen indicatie voor fysiotherapie of dagbehandeling hebben.

Waarom Geriafitness?

Mensen die intensiever bewegen en sporten kunnen langer lichamelijk en geestelijk fit blijven. Naarmate we ouder worden, neemt de conditie en de lenigheid van een mens af. Dit is een normaal lichamelijk proces. De snelheid waarmee dit proces verloopt kunnen we beïnvloeden door  bewegen en sporten. Om deze actieve levensstijl te stimuleren bieden we op Nassau Odijckhof Geriafitness.

Doelen van de geriafitness

De Algemene doelen zijn het bevorderen van het welzijn door het aanreiken van een actieve levensstijl en sociale contacten. De trainingsdoelen zijn het verbeteren en/of behouden van de conditie, kracht en lenigheid en afslanken. Deze doelen stellen we in overleg met u op. Zo krijgt u altijd de training die het beste bij u past.

Training

De geriafitness wordt begeleid door een fysiotherapeut en vindt plaats in groepen van maximaal twaalf personen. Tijdens elke training wordt uw hartslag gecontroleerd door middel van een hartslagmeter. De geriafitness verloopt altijd via een vast trainingsprogramma, dat bestaat uit de volgende onderdelen:

• Gezamenlijke warming-up.
• Training volgens roulatie circuit, hierin volgt u een individueel opgesteld programma, dat u zelfstandig kunt uitvoeren.
• Gezamenlijke cooling down.

Dit trainingsprogramma duurt een uur en vindt plaats op van tevoren afgesproken tijdstippen. Wanneer u op deze tijden echt geen mogelijkheid hebt om te trainen, dan is het mogelijk om in overleg met de fysiotherapeut te kijken naar een andere gelegenheid. Er is een kleedruimte waar u zich voor en na de training kunt omkleden. Ook is er een douche.

Trainingstijden

Maandag:  14.30 -15.30 uur
Vrijdag: 14.30 -15.30 uur

Intake

Voor u kunt starten met de trainingen, willen we graag met u een intake doorlopen. Deze intake bestaat uit:

• een vragenlijst
• een lichamelijk onderzoek
• een conditietest
• het vaststellen van het trainingsdoel
• uitleg over het programma

Kosten geriafitness

De kosten zijn gebaseerd op een contract van een half jaar en hoeveel u betaalt hangt af van het aantal keer per week dat u gebruik wilt maken van de geriafitness:

Komt u één keer per week, dan betaalt u € 31,- / maand
Voor twee keer per week betaalt u € 48,- / maand

Daarnaast zijn er eenmalige kosten van € 42, - voor intake en inschrijving en indien gewenst kunt u voor € 32, - , een periodieke conditietest aanvragen.

Aanmelden

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of wilt u zich aanmelden, dan kunt u contact opnemen met de afdeling fysiotherapie via nummer: 0343 - 555 893 of per mail op medisch.secretariaat@iszdebrug.nl