Laatste nieuws

 
Contact

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

HKZ ISO 9001 Erkend leerbedrijf Calibris

Ouderenzorg Utrecht

Adresgegevens

Nassau Odijcklaan 3
3971 BN Driebergen-Rijsenburg
Telefoon:
0343 555 555
E-mail:
info@iszdebrug.nl

Nieuwbouw De Brug

Informatie

December 2014 is besloten dat wij nieuwbouw willen gaan realiseren op de locatie Beukenstein. Het betreft vervangende nieuwbouw voor de bewoners van de locaties Nassau Odijckhof en Beukenstein. In 2015 is onderzocht in hoeverre het oude vergunde nieuwbouwplan van Beukenstein uit 2012 nog kon worden gebruikt in de zorg voor mensen met dementie. Dit bleek – in overleg met de gemeente – niet het geval te zijn.  

Bouwplan

Samen met de architect en in overleg met de gemeente wordt hard gewerkt aan een nieuw bouwplan. In de nieuwe tekeningen komen 10 woningen kleinschalig wonen voor 7 à 8 bewoners met  dementie. In deze woningen draait het huishouden gewoon zoals thuis, met een gemeenschappelijke huiskamer. Alle woningen zijn gesitueerd op de begane grond of op de eerste etage en bewoners kunnen volop gebruik maken van de mooie buitenruimte, (dak)terrassen en daktuinen. Daarnaast komen er ongeveer 30 zogenaamde hofwoningen. Dit zijn woningen/appartementen voor  bewoners die nog voldoende eigen regie hebben. Uitgangspunt is dat elke bewoner een eigen appartement heeft met een zit-/slaapkamer en een eigen douche en toilet. De naam van het nieuwe pand heeft voorlopig de  titel ‘Landgoed Beukenstein’. Deze naam verwijst ook naar het prachtige park waaraan Beukenstein ligt.

Klik hier voor een impressie van de nieuwbouw.

Verhuizen
Algemene ruimtes voor een gezellig verenigingsleven zijn natuurlijk ook in het plan opgenomen. Hoe het nieuwe gebouw eruit komt te zien maken wij via deze website bekend, zodra het ontwerp definitief klaar is. Om te kunnen bouwen, gaan de huidige bewoners van locatie Beukenstein eerst verhuizen en wel naar de locatie Het Woonoord In Doorn. Dit staat gepland op 6 september 2016. Vervolgens wordt het huidige Beukenstein gesloopt.

Als er nieuws is over de bouw, dan kunt u dit onder andere volgen via onze website en de externe nieuwsbrief van De Brug.

Bewoners Beukenstein verhuisd naar locatie Het Woonoord - 6 september 2016

Artikel in AD 18 juni 2016. - interview directeur Harm Hoekstra