Het corona virus houdt het hele land in zijn greep. Afgelopen voorjaar mochten veel bewoners van onze locaties geen bezoek van familie en vrienden ontvangen. Gelukkig ontstonden er hierdoor mooie initiatieven om de eenzaamheid van ouderen te verlichten.

Beeldbellen

Een terugblik op de eerste maanden van dit jaar waarin het coronavirus ons tot beperkingen dwong. Toen bezoek niet meer welkom was, zochten we naar alternatieven, om in contact te blijven zonder de 'verbinding' te verbreken.

Aan het woord zijn Jacqueline Voswijk, coach Ontmoetingscentrum Baarn en activiteitenbegeleidsters op de Bremhorst, Petra Drent en Berber Holwerda. De video is gemaakt met dank aan Ketenzorg Dementie Soest en Baarn.

Vraag en aanbod door Blijf-in-contact

Het is belangrijk ouderen een leuke dag te bezorgen. We merken dat veel mensen ideeën hebben. De vraag is dan hoe we zo snel mogelijk ‘vraag en aanbod’ bij elkaar kunnen brengen. Ofwel, waar kunnen we al deze ideeën en aanbiedingen, die zowel van ‘binnen de organisatie’ als van ‘buiten de organisatie’ komen, bij elkaar brengen en ‘matches’ maken. 

Vanuit De Brug hebben we een e-mailadres ingesteld: blijfincontact@iszdebrug.nl. Heb jij leuke ideeën voor een activiteit, een contactmoment voor bewoners of iets anders? Deel deze via dit e-mailadres. Ben of ken je iemand met een leuk idee, stuur een mail naar een van deze e-mailadressen.

Medewerker En Client Bekijken Platen Gespiegeld
Videoboodschap en beeldbellen

Als u elkaar niet meer kunt zien, is het fijn om toch met elkaar in contact te blijven. De Brug biedt verschillende alternatieven om het contact tussen u en uw naasten te onderhouden, waaronder het sturen van een videoboodschap en beeldbellen.

Greetz
Greetz: knuffel door de brievenbus

Greetz heeft speciale ansichtkaarten ontwikkeld die u kunt sturen naar die liefste opa en oma. Ze stellen tot en met 30 april elke dag 5.000 gratis ansichtkaarten beschikbaar.

Hart Onder De Riem
ANBO: Hart onder de riem

Het coronavirus zet Nederland op zijn kop. Alle medewerkers en vrijwilligers van ANBO en ook veel bekende Nederlanders en politici denken aan u. Speciaal voor u hebben zij een videoboodschap ingesproken om u een hart onder de riem te steken.

Luisterlijn
De luisterlijn

Maatregelen rondom het coronavirus leiden tot meer gevoelens van eenzaamheid, angst en zorgen. Bij de luisterlijn kunnen mensen 24/7 terecht om hierover te praten en contact te hebben.

Een Tegen Eenzaamheid
Een tegen eenzaamheid

Een tegen eenzaamheid is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hier vindt u alle initiatieven en acties om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden.

Koetjes En Kalfjes
Koetjes & Kalfjes

Koetjes & Kalfjes is gestart door 2 studenten en koppelt studenten (kalfjes) aan ouderen (koetjes) voor een gezellig telefoongesprek.

KBO PCOB
KBO-PCOB: oproep aan alle kleinkinderen

KBO-PCOB doet een oproep aan alle kleinkinderen: laat weten dat je aan opa en oma denkt.

Nationaal Ouderenfonds
Ouderenfonds: Zilverlijn

Het Nationaal Ouderenfonds biedt de Zilverlijn, wekelijks telefonisch contact voor ouderen met vrijwilligers.

Nationaal Ouderenfonds
Ouderenfonds: schrijfmaatje

Een kaartje op de mat of een brief in de bus: het is altijd leuk om post te krijgen. Het Nationaal Ouderenfonds brengt ouderen en schrijfmaatjes met elkaar in contact.

Omapost
Omapost

Met Omapost stuurt u eenvoudig en snel een écht kaartje. Binnen 30 seconden zorgt u ervoor dat iemand een paar dagen later van uw persoonlijke kaartje heel blij wordt.

Videly Logo
Vidley: video wenskaart

Vidley is de VideoWenskaart waarmee u een persoonlijke video boodschap kunt versturen.

SWOS
Telefoonlijn SWOS

Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) heeft een telefoondienst.