Woensdag 29 januari werd verpleeghuis Beukenstein officieel geopend door Prinses Margriet.

Gewoon bijzonder

Prinses Margriet arriveerde om half 2 's middags bij Beukenstein. Daar werd zij ontvangen door de Commissaris van de Koning van Utrecht en de burgemeester van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug en vervolgens door Jos Bleijenberg, directeur De Brug, en mevrouw Jorg, bewoonster van Beukenstein. Mevrouw Jorg overhandigde Prinses Margriet een prachtig boeket bloemen. Ze vertelde hoe trots en vereerd ze was dat zij deze bloemen mocht overhandigen en daarmee even iets tegen de Prinses kon zeggen.

Prinses Margriet ging via Beukenstein door naar een grote feesttent achter de locatie die voor de gelegenheid was geplaatst. Alle gasten hadden zich daar verzameld. Jos Bleijenberg heette iedereen van harte welkom en hield een toespraak waarin hij vooral aandacht had voor het oude verpleeghuis Nassau Odijckhof en het oude Beukenstein, waar het nieuwe Beukenstein vervanging voor is. Ook maakte hij een brug naar de actuele ontwikkelingen in de ouderenzorg, en de verpleeghuiszorg in het bijzonder.

Uiteraard was het belangrijkste moment toen daar. De symbolische en officiële opening van Beukenstein. Prinses Margriet en mevrouw Veefkind, bewoonster van Beukenstein, mochten samen 3 grote doeken laten vallen.

Onder het eerste doek een afbeelding van Villa Beukenstein, gebouwd rond 1893 in opdracht van de heer Neervoort van de Poll. Onder het tweede doek een afbeelding van Huize Beukenstein, een verzorgingshuis dat in de jaren 70 haar deuren opende. Onder het derde doek een afbeelding van het nieuwe Beukenstein. De locatie waar we trots op zijn. Niet alleen in uiterlijk, want het is gebouwd in landhuisstijl en past daarmee prachtig in de Stichtse Lustwarande, maar ook in de zorg die er wordt geboden, liefdevol en persoonlijk met veel aandacht voor gezelligheid en sfeer.

Prinses Margriet en mevrouw Veefkind werden bedankt voor deze handeling en kregen daarbij als eersten een boek overhandigd; Beukenstein zorg van nu op historische grond, geschreven door Heleen de Bruijn. Dit boek beschrijft de rijke historie die Beukenstein kent, tezamen met de zorgfunctie die het jaren heeft gehad en nog steeds heeft.

Na de officiële opening bracht Prinses Margriet een bezoek aan een aantal bewoners van een hofwoning en een groepswoning. Bewoners genoten van haar bezoek en waren trots en enthousiast. Ze vonden het bijzonder om met haar in gesprek te gaan. Veel bewoners stonden dan ook voor de ramen klaar om haar uit te zwaaien toen zij weer vertrok.

Wil je een korte sfeerimpressie van het bezoek van Prinses Margriet zien? Bekijk dan het filmpje en de foto's.

Heb je interesse in het boek? Neem dan contact op door een mail te sturen naar info@iszdebrug.nl.

Boek Beukenstein zorg van nu op historische grond

 

Delen: