Woensdag 12 september vond bij het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)een bijeenkomst plaats van het Netwerk Palliatieve Zorg regio Utrecht plaats. Het netwerk is een samenwerkingsverband bestaande uit zorgaanbieders in de regio en heeft tot doel de kwaliteit van palliatieve zorg te verbeteren in onderlinge samenwerking. 

Namens De Opbouw schoven Ruth Gruber, wijkverpleegkundige bij De Bilthuysen, Manou van Swinderen en Gusta ter Veen, wijkverpleegkundigen, en Martijn Verleun, projectverpleegkundige, bij De Brug als aspirant lid aan.

Martijn Verleun: “Het doel is om na een jaar permanent lid te worden van het netwerk. Palliatieve zorg is zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek of zeer kwetsbaar zijn. Palliatie, ofwel verlichting, is dan vaak mogelijk. Wereldwijd is dit een gevoelig discussiepunt. Wat wij zowel bij De Brug als De Bilthuysen willen, is erover in gesprek gaan, met aandacht voor normen en waarden van iedereen. Het is een vorm van zorg in de laatste levensfase van iemand, waarbij het belangrijk is dat we weten wat iemand graag wil en op welke wijze we iemand het beste kunnen ondersteunen. Deel uitmaken van het netwerk is een waardevolle toevoeging. Op die manier kunnen we ervaringen uitwisselen, van elkaar leren en vooral het gesprek over palliatieve zorg op gang brengen én houden.”

Delen: