Woont u in Driebergen en heeft u in uw thuisomgeving behoefte aan begeleiding, verzorging of verpleging? Dan kunt u een beroep doen op onze wijkzorg. Dat kan van tijdelijke aard zijn of langdurig, zeven dagen per week en meerdere keren per dag. Samen met u bepalen we welke zorg nodig is in uw persoonlijke situatie.

Onze wijkzorg voert verpleegkundige handelingen uit, zoals injecteren, wondverzorging, catheteriseren en zwachtelen. Ook bieden wij zorg in terminale situaties. Wanneer u een beroep doet op de wijkzorg van De Brug, kunnen wij u op verschillende manieren helpen.

Persoonlijke verzorging

Bij alledaagse handelingen bieden wij een zorgzame hand. Bij het douchen of wassen bijvoorbeeld, maar ook bij het aankleden, scheren, de mondverzorging, of naar het toilet gaan. Ook kunnen wij u helpen met het aanreiken van uw medicatie.

Begeleiding

Wij kunnen u helpen om structuur in uw dag aan te brengen. Ook begeleiden we in situaties waarin mensen moeten leren omgaan met een ziekte of complexe situaties die daaruit ontstaan. Ook geven we advies over de gezondheid in relatie tot de ziekte. Zo helpt de casemanager dementie u en uw omgeving bijvoorbeeld met het omgaan met dementie. Zorg in de laatste levensfase kunnen wij in vele gevallen bij u thuis verlenen. We werken daarbij ook regelmatig samen met vrijwilligers die erg goed geschoold zijn in en ervaring hebben met het respectvol en kundig omgaan met deze situaties. 

 

Persoonlijk en betrokken

Ons thuiszorgteam is klein en u kent ons daarom al snel bij naam en van gezicht. Wij leveren zeven dagen per week geplande zorg. Overleg met u, uw mantelzorgers en/of uw huisarts vinden we vanzelfsprekend. Goede zorg lever je immers samen.

Kosten

Voor wijkverpleging bent u verzekerd via uw ziektekostenverzekeraar. Indien u thuis verblijft op basis van een indicatie van het CIZ voor langdurige zorg en deze omzet naar zorg aan huis, dan betaalt u wel een eigen bijdrage via het CAK voor wijkverpleging. Als u hier vragen over heeft, vertellen wij u hier uiteraard graag meer over.

Cliënttevredenheid

De PREM is het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek voor cliënten in de thuiszorg. Het afgelopen jaar hebben veel cliënten meegedaan aan dit onderzoek. De uitkomst van het onderzoek vindt u hier.  

Delen: