Bij het ouder worden, komt iedereen in een fase van het leven waarin afscheid nemen vaker moet dan je lief is. Van geliefden, vrienden en buren, gezondheid, de woning... dat is op zichzelf al moeilijk genoeg. Maar als u er met niemand over praat, gaat het nóg meer in de weg zitten en kunnen er uiteindelijk zelfs lichamelijke of geestelijke klachten door ontstaan.

Heeft u hulp nodig bij het verwerken en accepteren van veranderende situaties zoals bijvoorbeeld verhuizing naar een verpleeghuis, veranderingen in u ziektebeeld of de gevolgen daarvan of rouw en verlies van een dierbare? Als maatschappelijk werkers kunnen wij u hierbij hulp en ondersteuning bieden. Wij kunnen u ook ondersteuning bieden bij een aanvraag van een mentoraat of bij bewindvoering.

Dit doen wij door te adviseren, behandelen en begeleiden via individuele gesprekken, familiegesprekken en groepsgerichte ondersteuning. Ook verzorgen wij mantelzorgbijeenkomsten waar onder andere thema’s als omgaan met dementie, draagkracht en draaglast en het weer inrichten van het eigen leven aan bod komt.

Als maatschappelijk werkers werken wij nauw samen met de andere behandelaren binnen en buiten de organisatie, en met huisartsen.

Als maatschappelijk werkers hebben wij verschillende specialisaties. Zo zijn enkele maatschappelijk werkers tevens vertrouwenspersoon en bemiddelen wij (mediation) tussen mantelzorger en zorg of tussen mantelzorger en bewoner. Daarnaast hebben we veel aandacht voor de preventie en signalen van ouderenmishandeling.

Wilt u meer informatie over wat wij als maatschappelijk werkers voor u kan betekenen of bent u geïnteresseerd in een mantelzorgbijeenkomst? Neemt u dan contact met ons op.

Delen: