Als je in de zorgsector werkt, wil je je talenten en vaardigheden zo goed mogelijk leren inzetten. Daarom krijg je bij ons de mogelijkheid om jezelf te ontplooien. Dit kan op verschillende manieren: bijvoorbeeld met een vervolgopleiding of een her- of bijscholingstraject, maar ook met een uitdagende stage of een werk-leertraject.

Tegelijkertijd leren en werken

Bij De Brug zijn we altijd op zoek naar mensen zoals jij. Mensen die leergierig zijn en die houden van zelfstandig werken. Mensen die verantwoordelijkheid willen dragen en alles willen weten over huishoudelijke taken, persoonlijke verzorging en verpleging van ouderen. Als je wilt leren, maar tegelijkertijd de handen uit de mouwen wilt steken, dan kun je bij ons kiezen uit werk-leertrajecten op drie verschillende niveau's.

Niveau 2 (Helpende)

Jouw vooropleiding is:

  • een basis-, kader-, gemengde leerweg, of theoretische leerweg vmbo diploma met profiel zorg en welzijn; of
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo 

Niveau 3 (Verzorgende Individuele Gezondheidszorg)

Jouw vooropleiding is:

  • een basis-, kader-, gemengde leerweg, of theoretische leerweg vmbo diploma met profiel zorg en welzijn; of
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo; of
  • een zorgdiploma op niveau 2 en/of minimaal drie jaar ervaring in de gezondheidszorg, bejaardenverzorging, kraamverzorging of het mdgo-gz diploma.

Niveau 4 (Verpleegkundige)

Je hebt als vooropleiding een zorgopleiding gedaan en bent gediplomeerd op niveau 3. Voordat je bij ons begint, krijg je een assessment, zodat we zeker weten dat het niveau van de opleiding haalbaar is voor jou. We vinden het belangrijk dat jij je goed voelt en met plezier je opleiding volgt, maar jezelf niet overvraagt. Wij bieden de opleidingen aan in samenwerking met elke gewenste mbo-school die deze opleiding aanbiedt.

Leren in de praktijk

Als je bij ons een leer-/werktraject doet, dan ga je één dag in de week naar school en werk je 24 tot 28 uur op één van onze afdelingen. Dit zijn onregelmatige diensten, dus je maakt alles mee wat je in het dagelijks werk ook kunt tegenkomen. Dit doe je natuurlijk niet in je eentje; een werkbegeleider vanuit onze organisatie ondersteunt en begeleidt je hierbij. Ook is er een praktijkopleider betrokken bij je leer- en werkproces. Samen met enthousiaste collega’s ga je aan de slag in een werkomgeving waar van alles gebeurt. Je maakt onderdeel uit van een team dat alles op alles zet om de mensen die onze hulp nodig hebben de beste zorg en begeleiding te bieden. Vanaf het moment dat je werk-leertraject begint, beteken je direct ontzettend veel voor de mensen die jouw hulp nodig hebben.

Samen investeren we in jouw toekomst

De kosten van je opleiding worden volledig door ons vergoed. Als je je diploma binnen de vastgestelde termijn haalt én bij ons blijft werken, hoef je helemaal niets terug te betalen. Je krijgt bij de start van je opleiding een arbeidsovereenkomst van 27,5 of 31,5 uur per week (inclusief 3½ uur ten behoeve van jouw schooldag) voor de duur van je opleiding. Je verdient dus gelijk al een lekker salaris. De resterende 4½ uur van je schooldag doe je in je eigen tijd. Ook je huiswerk maak je in je eigen tijd. Zo investeren we samen met jou in een mooie toekomst als zorgmedewerker.

Logo Toffe Baan in de zorg

Delen: