Beukenstein is het nieuwste woonzorgcentrum van De Brug.

Een moderne, fijne en veilige woonomgeving

Beukenstein, vernoemd naar het prachtige park waar het aan ligt, bestaat uit drie aparte gebouwen. Het woonzorgcentrum wordt geheel in landhuisstijl uitgevoerd. Charmant en sfeervol, maar wel met alle gemakken van nu. Wanneer Beukenstein voltooid is, kunnen er 108 mensen wonen.

Verschillende woonvormen

In de drie gebouwen realiseren we 10 woningen, waar mensen met dementie in kleine groepen van 7 á 8 personen kunnen wonen. Deze kleinschaligheid zorgt ervoor dat het verschil met thuis wonen zo klein mogelijk wordt gehouden. Geen typisch instellingsleven dus, maar leven in een huishouden, net als thuis. Er is een gemeenschappelijke huiskamer en er is een buitenruimte (een tuin of een terras). Elke bewoner heeft natuurlijk een eigen zit-/slaapkamer, maar ook een eigen badkamer. Naast de kleinschalige woongroepen bouwen we 30 'hofwoningen': luxe één- en tweekamerappartementen die van alle gemakken voorzien zijn. In Beukenstein worden naast de verschillende woonvormen ook ruimten gerealiseerd waar bewoners elkaar, hun familie en hun vrienden kunnen ontmoeten. Lekker eten en drinken hoort daar natuurlijk bij, vandaar dat er een restaurant op het terrein aanwezig is.

Voor wie is Beukenstein?

Het nieuwe Beukenstein wordt een toekomstbestendige woon- en zorgvoorziening voor kwetsbare ouderen. Mensen met dementie, maar ook andere zorgvragen waarvoor een indicatie en zorg met verblijf nodig is mogen er komen wonen. Alle woningen en appartementen die worden gebouwd, zijn bestemd voor mensen met een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg). Bij de eerste toewijzing van woningen krijgen bewoners van de locaties Nassau Odijckhof en Het Woonoord (tijdelijke locatie De Schakel/Beukenstein) van De Brug voorrang.

Faciliteiten

Orangerie
Audiciën
Kapsalon
Bushalte
Pedicure
Tuin
Opticien

Delen:

Diensten

De Brug Driebergen Activiteiten Vrijwilliger Dagbesteding 0020
Dementie of Geheugenproblemen

Geheugenproblemen of verwardheid door dementie? U kunt bij ons terecht.

De Brug Driebergen Diensten Geestelijke Verzorging
Geestelijke Verzorging

Wanneer u bij ons woont bieden wij u geestelijke verzorging die aansluit bij uw eigen wensen en behoeften.

De Brug Driebergen Zorg En Behandeling
Zorg & behandeling

Voor passend onderzoek, advies, begeleiding of behandeling kan je bij ons terecht.

Veelgestelde vragen

Nee, helaas kan dat niet. Dat heeft te maken dat we op elke locatie een bepaald “type” zorg bieden. Afhankelijk van uw indicatie krijgt u de plek die het beste bij u past toegewezen.

Als u bij De Brug komt wonen dan kunt u wifi aanvragen. Dat kan via het Servicebureau van De Brug 0343 55 55 55 of service@iszdebrug.nl.

Wilt u bij ons komen wonen? Meestal is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

Bekijk hier de actuele wachttijden.

Wanneer iemand die langdurige zorg nodig heeft, is een zorgindicatie aanvragen van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) nodig.