Sparrenheide is een locatie van De Brug in Driebergen waar sfeer en ontmoeting centraal staan. U kunt hier prettig wonen in een veilige, groene omgeving, in een aanleunwoning of in uw eigen appartement. In Sparrenheide vinden we het belangrijk dat u gelukkig en tevreden bent, en dat u zich thuis voelt in verbondenheid met anderen.

Altijd gezelligheid en aanspraak wanneer u wilt

Sparrenheide is prachtig gelegen, omgeven door bossen en in een rustige wijk. Het huis telt 93 appartementen op vijf afdelingen, verdeeld over drie etages. De begane grond is levendig en sfeervol. Naast een ruime en gastvrije entree vindt u onder andere een winkeltje, een lounge en een brasserie, waar veel mensen graag hun tijd doorbrengen. Naast samen genieten van lekker eten en een goed gesprek, worden er dagelijks verschillende activiteiten georganiseerd. De Brasserie is een belangrijke ontmoetingsplek voor bewoners, hun familie en vrienden.

Een heerlijk terras en prachtige tuinen, omgeven door bos

Niet alleen binnen, maar ook buiten is het heerlijk toeven. De Brasserie heeft een ruim terras, dat in de zomer is voorzien van parasols. Via het terras loopt u zo het bos
in, of één van de verschillende tuinen. Het is de moeite waard om een ​​wandeling rond het gebouw te maken. Er zijn wandelpaden aangelegd die ook prima toegankelijk zijn in een rolstoel of met andere loopmiddelen. Neemt u ook eens een kijkje bij de grote volière, waar verschillende vogels u verwelkomen met een liedje.

Wonen met zorg

Wanneer zorg door beperkte beperkingen niet meer thuis kunt blijven wonen, dan krijgt u bij Sparrenheide de en ondersteuning die u nodig heeft. Naast enige beperkingen, kan er ook sprake zijn van psychische problemen, zoals dementie of geheugenproblemen. Ook in dat geval kunt u met een veilig, verzorgd en vertrouwd gevoel bij ons komen wonen. U krijgt dan een eigen kamer, en er is een huiskamer. In deze huiskamer bruist het van de gezelligheid. Hier wordt gezamenlijk gegeten en gedronken en er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Het is een fijne plek, waar u ook goed tot rust kunt komen. Van het lezen van de krant tot het maken van appelflappen; de huiselijke sfeer zorgt ervoor dat u zich helemaal thuis voelt.

Logeren of revalideren

Wanneer u na een ziekenhuisopname nog niet direct naar huis kunt, kunt u tijdelijk in Sparrenheide logeren om zelfs tot rust te komen. 

Aanleunwoningen

Zelfstandig wonen is iets wat we het liefst zo lang mogelijk willen. Gelukkig wonen we in een maatschappij waarin alles erop gericht is om zo lang mogelijk echt een eigen plekje te hebben. Zo hebben we bij De Brug op onze locatie Sparrenheide verschillende aanleunwoningen. Hier woont u geheel zelfstandig, maar er is altijd hulp vlak in de buurt.

Neem vast een kijkje

Via deze virtuele tour krijgt u vast een indruk van de locatie Sparrenheide:

 

 

 

 

Faciliteiten

Audicien
Kapsalon
Opticien
Pedicure
Brasserie
Bibliotheek
Winkeltje
Tuin
Bos
Activiteiten ruimte

Delen:

Diensten

De Brug Driebergen Activiteiten Vrijwilliger Dagbesteding 0020
Dementie of Geheugenproblemen

Geheugenproblemen of verwardheid door dementie? U kunt bij ons terecht.

De Brug Driebergen Diensten Geestelijke Verzorging
Geestelijke Verzorging

Wanneer u bij ons woont bieden wij u geestelijke verzorging die aansluit bij uw eigen wensen en behoeften.

Sparrenheide11
Aanleunwoningen

Graag zelfstandig blijven wonen, wel met hulp in de buurt? Dat kan in een aanleunwoning.

Fysiotherapie
Zorg & behandeling

Voor passend onderzoek, advies, begeleiding of behandeling kan je bij ons terecht.

Maaike 1
Mondzorg

Goede mondzorg is belangrijk voor de kwaliteit van leven. Wie een gezonde mond heeft, is gezonder.

Veelgestelde vragen

Nee, helaas kan dat niet. Dat heeft te maken dat we op elke locatie een bepaald “type” zorg bieden. Afhankelijk van uw indicatie krijgt u de plek die het beste bij u past toegewezen.

Als u bij De Brug komt wonen dan kunt u wifi aanvragen. Dat kan via het Servicebureau van De Brug 0343 55 55 55 of service@iszdebrug.nl.

Wilt u bij ons komen wonen? Meestal is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

Bekijk hier de actuele wachttijden.

Wanneer iemand die langdurige zorg nodig heeft, is een zorgindicatie aanvragen van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) nodig.