Hoe werkt personenalarmering?

Met personenalarmering bent u altijd in staat om hulp van buitenaf in te roepen op het moment dat het nodig is. We werken hierin samen met Connect Service, specialist in alarmeringssystemen. 

U krijgt een zender die u om uw hals draagt of aan uw kleding bevestigt. Op de zender zit een alarmknop. Heeft u hulp nodig? Bijvoorbeeld omdat u gevallen bent, niet meer in staat bent om zelfstandig op te staan of geen mogelijkheid heeft om telefonisch hulp te vragen. Dan drukt u op de knop van de zender. U staat dan direct in contact met een medewerker van de alarmcentrale. Deze medewerker helpt u verder en zorgt er voor dat er iemand naar u toe komt als dat nodig is.

Hoe komt het contact met de alarmcentrale tot stand?

Naast uw telefoon wordt een alarmeringsapparaat geplaatst, waarin een luidspreker en een microfoon zitten. Wanneer u op de alarmknop op uw zender drukt, wordt er een signaal naar de alarmcentrale gestuurd. De medewerker van de alarmcentrale kan zie wie het alarm heeft ingedrukt en heeft uw persoonlijke gegevens bij de hand. Deze medewerker staat nu met u in verbinding. Als u in staat bent informatie te geven, overlegt u met de medewerker van de alarmcentrale welke hulp nodig is.

Wanneer communicatie niet mogelijk, beslist de medewerker dit. Indien nodig, worden behalve uw contactpersoon ook een ambulance, de politie of de huisarts gewaarschuwd.

Wilt u meer informatie over hoe personenalarmering werkt? Dan kunt u ook onderstaand filmpje bekijken:

 

Wie komt u helpen?

Om u de hulp te kunnen bieden die u nodig heeft, wordt gebruik gemaakt van mantelzorgers of professionele hulpverleners van De Brug. Dit is afhankelijk van het abonnement dat u bij ons afsluit. 

Mantelzorgabonnement

U kunt bij ons een mantelzorgabonnement afsluiten. Dit betekent dat de alarmcentrale beschikt over drie adressen van mensen die in geval van nood gewaarschuwd kunnen worden. U kunt zelf aangeven wie dit zijn. Wanneer u de alarmknop gebruikt, wordt de hulp van een van deze contactpersonen ingeschakeld door de alarmcentrale. Uw contactpersonen dienen onderling te regelen dat zij bereikbaar zijn.

Ook is het belangrijk dat zij in het bezit zijn van een sleutel van uw woning zodat zij, in geval van nood, zelfstandig uw woning kunnen binnenkomen. Uiteraard worden ook hulpdiensten zoals huisarts, politie of ambulance ingeschakeld, mocht dit nodig zijn.

Professioneel abonnement

Ook kunt u bij ons een professioneel abonnement afsluiten. In dit geval wordt in een noodsituatie de hulp van professionele hulpverleners, in dienst van De Brug, ingeroepen. De opvolging van De Brug is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Slaat u alarm? Dan schat de alarmcentrale de ernst van de alarmoproep in. In geval van nood staat een professionele medewerker van De Brug in no-time bij u thuis. De overige alarmoproepen melden wij aan uw contactpersonen.

Zo bent u in goede handen. Dit is wel zo’n veilig gevoel voor u én uw naasten. Wanneer u kiest voor het professionele abonnement heeft u de keuze uit een sleutelkluis of een automatische deuropener. Beide systemen worden uitsluitend ten behoeve van de alarmering gebruikt.

Sleutelkluis

Om ervoor te zorgen dat onze professionele hulpverleners in geval van nood toegang hebben tot uw woning, wordt er een sleutelkluis aan de buitenzijde van uw woning op een onopvallende plek geplaatst. De sleutelkluis kan uitsluitend door middel van een code worden geopend. Deze code wordt door de alarmcentrale aan de hulpverlener doorgegeven. De code wordt om veiligheidsredenen regelmatig gewijzigd en nooit aan
derden uitgegeven. Wij maken gebruiken van de Puck Keysafe, een sleutelkluis voldoet aan de nieuwste veiligheidsrichtlijnen. Zo is deze SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) gecertificeerd is en draagt het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Automatische deuropener

Ook kunnen onze professionele hulpverleners in geval van nood toegang hebben tot uw woning door gebruik te maken van een automatische deuropener. Voor bijna iedere voordeur is zo’n slim deurslot beschikbaar. Deze zijn eenvoudig te installeren waardoor bouwkundige aanpassingen aan de voordeur niet nodig zijn.

Aan de buitenzijde van de deur is deze automatische deuropener niet zichtbaar. Het slot
werkt op batterijen. De deur is te openen met een smartphone of mobiele telefoon, mits deze na 2004 is gemaakt. Daarnaast kan de deur ook nog worden geopend met de normale sleutel. Wij maken gebruik van de Flexeria automatische deuropener. Deze is SKG gecertificeerd en voldoet daarmee aan de nieuwste en meest recente veiligheidsrichtlijnen.

Maakt u gebruik van een centrale toegangsdeur?

Woont u in een wooncomplex met een centrale toegangsdeur? Dan zijn extra maatregelen
noodzakelijk. In dat geval worden in overleg met de beheerder/verhuurder van het pand
afspraken gemaakt. Laat u zich hierover informeren door uw beheerder/verhuurder.

 

Delen: