Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.

Alle veel gestelde vragen rondom het coronavirus vindt u hier.

Staat uw vraag er niet tussen? Het Servicebureau van De Brug helpt u graag verder.

Telefoon
0343 555 555
(ma t/m vr van 8.30-18.00)

E-mail
service@iszdebrug.nl 

Algemeen

De Brug is gevestigd in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en biedt haar diensten aan in Driebergen en Doorn.

Waar kan ik terecht met vragen?
U kunt met vragen terecht bij ons Servicebureau. Onze medewerkers zijn bereikbaar per e-mail service@iszdebrug.nl en telefonisch via 0343 555 555.

Nee, helaas regelt De Brug dit niet. U of uw familie dient dit zelf te doen.

Vergoedingen

U komt in aanmerking voor een persoonsgebonden budget (pgb) als u een zorgindicatie heeft. U kunt deze aanvragen bij het CIZ. Hierin staat beschreven welke zorg u nodig heeft. Het CIZ stelt de zorgindicatie vast. De hoogte van de indicatie bepaalt vervolgens de hoogte van het pgb.

Wanneer iemand die langdurige zorg nodig heeft, is een zorgindicatie aanvragen van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) nodig. 

Als u vragen heeft over een factuur die betrekking heeft op een dienst van De Brug, dan kunt u contact opnemen met onze collega's van de financiële administratie.

Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via 033 46 00 534 en m.wijman@iszdebrug.nl.

 

Heeft u een vraag over een factuur die gaat over de eigen bijdrage, dan kunnen wij u niet verder helpen.
Het beste kunt u contact opnemen met het CAK.

 

 

Locaties

Wilt u bij ons komen wonen? Meestal is er niet direct plaats voor u en wordt u tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. De wachttijden verschillen per locatie.

Bekijk hier de actuele wachttijden.

De Brug heeft vier locaties waar u kunt wonen met een indicatie, Het Woonoord, Sparrenheide, Nassau Odijckhof en Rehoboth.

Bij De Brug wonen

Nee, als u bij De Brug komt wonen moet u zelf nog een aantal verzekeringen afsluiten.

We hebben deze verzekeringen voor u op een rijtje gezet.

Wanneer iemand die langdurige zorg nodig heeft, is een zorgindicatie aanvragen van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) nodig. 

Nee, helaas kan dat niet. Dat heeft te maken dat we op elke locatie een bepaald “type” zorg bieden. Afhankelijk van uw indicatie krijgt u de plek die het beste bij u past toegewezen.

Thuis wonen

Ja, op onze locaties Sparrenheide en Rehoboth in Driebergen zijn er aanleunwoningen

Een aanvraag voor een inschrijfformulier staat op onze website. Houd er rekening mee dat er een wachtlijst is voor de woningen.

Het inschrijfformulier en/of brochure is ook bij het Servicebureau van De Brug verkrijgbaar. U kunt bellen naar 0343 55 55 55 of een mail sturen naar service@iszdebrug.nl

Personenalarmering

Een actueel overzicht van de kosten voor personenalarmering van De Brug vindt u hier.

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw aanvullende verzekering kunt u in aanmerking
komen om de kosten voor het abonnement van de personenalarmering vergoed te
krijgen. Neemt u hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

U kunt bij personenalarmering kiezen uit een mantelzorgabonnement of een professioneel abonnement.

Bij een mantelzorgabonnement beschikt de alarmcentrale over drie adressen van mensen, die u naar eigen keuze doorgeeft, die in geval van nood gewaarschuwd kunnen worden. De alarmcentrale neemt contact op met een van deze contactpersonen, wanneer u uw alarmknop heeft gebruikt.

Bij een professioneel abonnement wordt, wanneer u uw alarmknop heeft gebruikt, de hulp van professionele hulpverleners van De Brug ingeschakeld. De opvolging van De Brug is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. 

Wilt u meer informatie over personenalarmering, dan kunt u contact opnemen met het Servicebureau van De Brug. Onze medewerkers zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 18.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 0343 555 555. Of u kunt een e-mail sturen naar service@iszdebrug.nl. Zij helpen u graag!

U kunt wijzigingen in uw gegevens doorgeven aan ons Servicebureau. Dit kan telefonisch op telefoonnummer 0343 555 555, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 18.00 uur of per e-mail naar service@iszdebrug.nl. Ook kunt u uw wijzigingen schriftelijk aan ons doorgeven. Stuurt u deze dan naar:

De Brug
t.a.v. Servicebureau
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN Driebergen-Rijsenburg.

Wilt u personenalarmering opzeggen? Dan kan dit uitsluitend per e-mail of schriftelijk.